Suroviny:
na 1 velkou mísu
350-400 g špaget přelámaných napůl
200 g cherry rajčátek, na půlky
1 střední cuketa, na kostky
1 salátová okurka, na půlkolečka
1 velká žlutá paprika, na proužky
1 větší červená cibule, na kostičky
1 sklenička černých oliv, na plátky
lístky čerstvé bazalky
na dressing:
2 pytlíčky italského instantního dressingu (já mám ráda Knorr)
kvalitní olivový olej, voda, trocha vinného octa - podle obalu na dressingu
50 g strouhaného parmezánu
1 lžíce sezamových semínek
1 lžička sladké papriky
1/4 lžičky česnekového prášku
Postup:
Špagety uvaříme ve velkém hrnci, tak aby byly al dente, prolijeme studenou vodou a dáme vychladnout. Přimíchejte do špaget trochu olivového oleje, aby se nelepily.
Všechnu zeleninu omyjeme, nakrájíme a dáme do velké mísy. Přidáme vychladlé špagety a promícháme. Všechny suroviny na dressing důkladně prošleháme a necháme pár minut odstát. Poté ještě jednou dressing promícháme a přelijeme přes salát. Vše důkladně zamícháme a dáme chladit na hodinu do lednice.
inspirace z http://therecipecritic.com/2015/05/california-spaghetti-salad/
Úplně se mi sbíhají sliny :-)
OdpovědětVymazatMoc děkuji - ano je to zdravá dobrůtka :)
Vymazat