pondělí 2. října 2017

Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích

Konečně mám pro vás zase slaný recept a rovnou na hlavní jídlo. Ne že bych snad doma nevařila normální jídla, ale často se nejedná o nic extra, co by stálo za to sdílet na blogu. Tentokrát se nejedná o můj výmysl, ale o skvělý recept z Apetitu. Minulé Vánoce jsem od muže dostala jako dárek kuchařku To nejlepší z Apetitu a musím říct, že je to velmi povedená kuchařka. Holky z Apetitu si daly záležet a vybraly do ní opravdu ty nejlepší a mnohokrát vyzkoušené kousky. Vše, co jsem zatím podle této kuchařky vařila, stálo za to. A to platí i o tomto receptu, proto jsem se rozhodla ho s vámi sdílet. Je to totiž ďábelsky jednoduchá kombinace chutí. Já jsem tilápii chtěla už dlouho vyzkoušet a konečně jsem se k tomu dostala. Musím říct, že je to opravdu skvělá ryba, která není předražená, je bez kostí a chuťově velmi dobrá. Kdo jí ještě neochutnal, tak doporučuji určitě vyzkoušet. U nás doma rozhodně bude častěji :)


Suroviny:
na 4 porce
4 filety tilápie
2 lžíce dijonské hořčice
4 plátky prosciutta
4 lžíce másla
1 lžíce nasekaného estragonu a tymiánu
čerstvě mletá mořská sůl, pepř
4 hrsti zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
brambory jako příloha

Postup:
Troubu předehřejeme na 220°C. Rybí filety z obou stran opepříme a osolíme, lehce potřeme hořčicí a posypeme bylinkami. Každý filet opatrně obalíme prosciuttem. Do menšího pekáčku jednotlivé filety naskládáme a poklademe máslem. Pečeme asi 25 minut, dokud šunka není zlatavá. Mezitím uvaříme v páře nebo ve vodě očištěné fazolky, které přelijeme máslovou šťávou z ryby. Podáváme s vařenými brambory, ale skvělé jsou třeba i pečené batáty. 

Zdroj: Kuchařka - To nejlepší z Apetitu

1 komentář:

  1. ...ryby a různé potvůrky můžu ale tuhle rybu jsem ještě neochutnala 😃 díky za tip

    OdpovědětVymazat